ARG-01 Ajtóelem ragasztógép

 

Ajtókeret elemek hornyaiba és a tiplifuratokba történő ragasztóadagolására szolgáló automata gép.

A váz modul rendszerű vázszerkezet, húzott, eloxált alumínium profilból készül.

A keretelemek tárazása a kétoldalt szimmetrikusan elhelyezett tárakba történik. A tárak magasságállítása csavarorsóval végezhető. Az előtolás osztott szállítóhevederekkel, léptetett hajtással történik. A tárból az egyenkénti leválasztásra egyenesbe vezetett léghengerek szolgálnak. A termékmegfogás vákuum szívókorongokkal, a kivétel kettős működésű léghengerekkel, az egység mindkét véghelyzete munkapozíció.

Ömledékragasztó adagolás az ajtóelem hornyába az oldalhevederek közti áthaladáskor történik. Az oldalhevederek szinkron futnak, közös hajtással. A ragasztófej magasságban csavarorsóval állítható. Léghengerrel működtetett, automatikus osztás eltolás a nem szimmetrikus termékekhez.
A hidegragasztó adagolása a tiplifuratokba léghengerrel működtetett fejtartón elhelyezett felhordófejekkel történik. A termékkialakítástól függően 0 vagy 45°-os szöghelyzetnek megfelelő helyzetben

A termékelvétel az elhordó pályára, billenőkarokra szerelt szívókorongokkal történik. Az elhordó pálya osztott hevederes.
Pályahajtások hajtóműves motorokkal, inverteres hajtásszabályzással. A vezérlés szabadon programozható (PLC). A kezelés ill. a kijelzés érintőképernyős kijelzőn. Az ömledék és hidegragasztókészülék külön állványon a gép mellett került elhelyezésre.

 

Műszaki adatok:
Teljesítmény:                12-24db elem/min
Sebesség:                    max 100 m/min
Furatosztás állítás:        18-22 mm

 

Képek