PKR-01 Pollenszűrőkeret ragasztógép.

 

Pollenszűrők alaktartására szolgáló papírszalag felragasztására alkalmas automata gép.
A váz húzott, eloxált alumínium profilból, állítható magasságú lábakkal.
A keretpapírok tárazása a szimmetrikusan kialakított tárakba történik. A tárak magasságállítása csavarorsóval és kijelzéssel a termékméretek beállításához. Feszítés rúgózott görgőkkel és nyomólappal.
A szűrők elhelyezése kalodában történik, a betolás a munka pozícióba rúdnélküli léghengerrel, a késztermék kitolás ováldugattyús léghengerrel történik. A késztermék elszállítása, hevederes szállítópályával a gép alatt, a kezelőszemélyhez visszavezetve történik. A pálya meghajtása hajtóműves motorral.
A szűrőkeret kivétele a tárból vákuum lapokkal, vákuumejektorok működtetésével. A vákuumlapok pozícióváltásai (kivételi, az enyvezési, és a préselési pozíciók) léptető motorokkal működtetve. A vákuumlapok mozgása lineáris csapágyazású golyóshüvelyekkel, vezetőrudakkal megvezetve történik. A működtetés léptetőmotoros hajtással, golyósorsóval.
Az ömledékragasztó felhordófejek függőleges mozgása egyenesbevezetett léghengerrel, a vízszintes mozgás lineáris megvezetéssel, bordásszíjas hajtással.
A ROBATECH ömledékragasztó készülék külön állványon a gép mellett elhelyezve. A váz húzott, eloxált alumínium profil.
Vezérlés szabadon programozható (PLC). A kezelés érintőképernyős kijelzőn, terméktípus szerinti paraméterezéssel lehetséges. A villamos vezérlőszekrény a gépvázra szerelten.

Műszaki adatok:
Teljesítmény:             5-10 db/min
Tárkapacitás:                  kb. 500 db
Pályasebesség:                      25 m/min