Kerékkupak ragasztógép

 

Személygépkocsik kerék csapágyanyát takaró műanyag kupakjára a díszitő lemez felragasztására szolgáló berendezés.
A váz húzott, eloxált alumínium profil rendszerű, magasságban állítható lábakkal.
Kialakítás: 3 különálló munkaállomás. A kerékkupakok rezgőadagolóból kiadagolva egyesével, a rögzítő füleikkel lefelé tájolva érkeznek az elsődleges hevederes pályára. A pályáról a két oldalt elhelyezett pályákra a termékek kiosztása megakasztó és áttolóelemmel ellátott léghengeres áttoló egységgel történik. A munkaállomáshoz érve a kupakok fix pozícióban ütköztetve vannak, ahonnan lineáris egységre szerelt vákuumos átrakó egység rakja az enyvezési pozícióba. Az átrakó egység kettős kialakítású, míg egyik oldalon a pályáról leemeli a kupakot, addig vele egyszerre a másik oldalon az enyvezési helyről kiveszi és a kilökő egységre helyezi a megenyvezett terméket.
A felhordófej nagy precizítású adagoló fej, lineáris kocsikra szerelve, a mozgatása az enyvezési pozícióba léghengerrel történik. A kupak elhelyezését követően a fejtartó előre mozdul, majd a kupak 360°-ot fordul el a fúvóka alatt. A kupak forgatása léptetőmotorral történik.
A kitolást megelőzően a ragsztó helyes meglétét kamerás ellenőrző rendszer végzi. Kitoláskor a kupakok léghengerrel ferde kicsúszó részre vannak tolva, a végén ütköztetéssel, ahhonnan kezelő személy veszi le a megragasztózott terméket. A nem megfelelő ragasztást villogó fény jelzi. A díszlemez felhelyezése kézzel történik.
A villamos vezérlőszekrény különálló állványon van elhelyezve.
A vezérlés szabadon programozható (PLC), a kezelés érintőképernyős, a villamos szekrényre szerelten. Munkaállomásonként a ciklusok indítására nyomógombok szolgálnak.

Műszaki adatok:
Teljesítmény: 2300 db/óra
Teljesítmény/állomás: 13 db/perc
Ciklusidő: 4 mp
Munkadarab átmérő: 74 mm
Felhordás átmérő: 60 mm